Avontuur zit in je natuur. Gewoon fietsen op gebaande wegen vind je maar saai! Jij hebt meer uitdaging nodig dan een geasfalteerde weg naar boven. De discipline Mountainbiken is misschien wel de meest uitdagende van allemaal.

Je beklimt een berg én verkent de natuur én moet allerlei lastige klimmetjes en manoeuvres doorstaan. Maar het avontuur wat je ervoor terugkrijgt is onbeschrijfelijk. Geen groene, blauwe, rode of zwarte Nederlandse route kan daar tegenop.

De beproevingen van eerdere edities

Passo dello Stelvio

Afstand: 33,3 km
Hoogtemeters: 2457 hm

Dwars door de bossen, stukken asfalt, downhillen en zelfs een stukje met de skilift omhoog. Een zeer afwisselend en vooral uitdagend avontuur. 

Col de la Bonette

Afstand: 43 km
Hoogtemeters: 3250 hm

Grindpaden, dwars door de heide en smalle paadjes vlak langs de afgrond. Met deze route gingen we regelrecht door de natuur op naar de top.

Dit staat je te wachten

Avontuur. Dat is beknopt gezegd wat je te wachten staat. Mountainbiken tijdens Mystery Mountain laat de adrenaline in je lijf gieren. Je gaat off-road de berg beklimmen en duikt letterlijk de natuur in. Gravelpaden, modderpaden en vooruit af en toe een stukje asfalt leiden jou naar de top. 

Deze discipline is niet voor de snelheidsduivels onder ons, maar voor de daredevils die niet wegduiken wanneer het een beetje lastig wordt. Heb je eenmaal de top bereikt dan heb je jouw missie volbracht en kun je net als alle andere lekker afdalen naar beneden.

Mountainbiken in het kort

Waarom ga je Mountainbiken bij Mystery Mountain?

Het Mountainbiken is voor de échte avonturier, de durfal, diegene die het liefst even ‘van het padje af gaat’. Ga je mountainbiken, beleef je de mooiste avonturen en kom je op plekken die niet iedereen te zien krijgt. Mountainbiken is echt andere koek dan wielrennen. Het is vele malen technischer en je moet er veel behendiger voor zijn. Heb je de MTB onder de knie dan is het jouw ticket to paradise tijdens Mystery Mountain. 

Hoe bereid ik mij voor

We raden je aan om in Nederland het meest uitdagende parcours te verkennen en eventueel nog een paar rondjes in de Ardennen mee te pakken. Zorg ervoor dat jij je veilig voelt op de fiets, neem een reserveband mee, drinken en voedingsrepen voor onderweg en je bent klaar voor 100% off-road avontuur. 

Bereid jezelf ook mentaal voor, want dat is misschien nog wel het zwaarste! 

Sluit je aan?

Meld je aan als individu of start een team met je MTBclub.

Of ga je toch iets anders proberen?