Stap de gebaande paden af en duik regelrecht de natuur in. Hiken bij Mystery Mountain is niet zomaar een rondje wandelen, je gaat de Mystery Mountain beklimmen met de benenwagen. Dat betekent dat je een flinke tocht voor de boeg hebt om zo de mooiste plekjes in de omgeving te verkennen en uiteindelijk de top te bereiken.

Hiken is de meest toegankelijke discipline, maar zeker niet de minst avontuurlijke. Sluit aan bij een gezellige groep mensen, sta af en toe stil bij prachtige vergezichten en ontdek de meest paradijselijke plekjes in de natuur. Maak je borst maar nat voor vele klimmetjes, dalen en soms zelfs een afgrond wanneer jij de berg te voet beklimt.

Eerdere beproevingen

Ötztaler gletsjer

Afstand: 15 km
Hoogtemeters: 1369 hm

Wandelen over rotspaden en soms behoorlijk pittige klimmetjes. Maar daar krijg je prachtige vergezichten, watervallen en soms zelfs sneeuw voor terug.

Col de la bonette

Afstand: 26,75 km
Hoogtemeters: 1572 hm

Wandelen langs de afgrond, smalle paadjes berg op en uitgestrekte heide. Je moet geen hoogtevrees hebben wanneer je naar beneden kijkt. 

Dit staat je te wachten

Hiken is de op één na populairste discipline bij Mystery Mountain. Als hiker ben je het langst onderweg en staat je een tocht te wachten van 6 tot 8 uur met een afstand van 15 tot 25 km. Tijdens deze tocht der tochten ga je heel wat hoogtemeters, klimmetjes en dalen trotseren en de prachtige natuur en omgeving goed verkennen voordat je de top bereikt. De snelste zijn is absoluut niet aan de orde bij hiken, je scoort juist bonuspunten als je zoveel mogelijk geniet of een goede mop kunt tappen.

Hiken in het kort

Waarom ga je hiken bij Mystery Mountain?

Je wil zoveel mogelijk genieten en zoveel mogelijk te weten komen van de paradijselijke omgeving rondom de berg? Dan is hiken perfect voor jou. Vergis je niet, het is een flinke tocht met veel klim- en klauterwerk die jou als wandelaar op de proef stelt, maar daar krijg je een berg aan prachtige kiekjes, avontuur en gezelligheid voor terug.

Hoe bereid ik mij voor?

Zoals we al zeiden het is niet zomaar een rondje wandelen. Je kunt dus ook niet ongetraind op je sneakers de Mystery Mountain beklimmen. Ter voorbereiding raden we je aan om al één of meerdere keren een tocht tot 20 km te bewandelen en bij voorkeur heb je al eens in de Ardennen of in Limburg wat hoogtemeters getrotseerd. Uiteraard is hiken toegankelijk voor de meeste mensen, maar onderschat de uitdaging niet. Met wat training, een goed paar wandel- en of bergschoenen en een fijne backpack staat je iets prachtigs te wachten.

Sluit je aan?

Meld je aan als individu of start een team met wandelaars.

Of ga je toch iets anders proberen?