Je hebt altijd een een berg als de Mont Ventoux willen beklimmen of wil je een keer wat spannenders dan je vlakke zondagritje op de pedalen. De discipline wielrennen is de populairste discipline bij Mystery Mountain. Beklim één van Europa’s pareltjes samen met een groep gezellige mensen.

Ga je één, twee of drie keer de berg op, wil je 100+ km halen en meer dan 2000 hoogtemeters maken? Als wielrenner heb je keuze uit meerdere smaken en doe je wat je aankunt. Ga alleen, samen of in groepjes de berg op en af en geniet van de mooiste plekjes op aarde.

Eerdere beproevingen

Passo dello Stelvio

Afstand: 33,3 km
Hoogtemeters: 2457 hm

Hoe vaak ga jij de Stelvio op? Bij deze bergen moet je niet bang zijn voor haarspeldbochten, want die ga je een hoop tegenkomen.

Mont Ventoux

Afstand: 68,7 km
Hoogtemeters: 4392 hm

Ga jij 3 keer de Mont Ventoux op vanuit de verschillende kanten of zelfs 4 keer met de Mountainbike route erbij. Meerderen gingen de uitdaging aan.

Dit staat je te wachten

Per editie verschilt het wat je als wielrenner te wachten staat. De ene keer hebben we één flinke tocht voor je klaar staan, de andere keer een “kleinere” berg die je meerdere keren en van meerdere kanten kunt beklimmen. Stijgingspercentages van meer dan 10% en haarspeltbochten moeten jou niet afschrikken wanneer je richting de top gaat, maar gelukkig zijn er plateaus en pauzeplaatsen onderweg om bij te komen en te genieten. Eenmaal op de top houd jij je fiets in de lucht van blijdschap en heb je nog het leukste gedeelte voor de boeg: (veilig) AFDALEN!

Wielrennen in het kort

Waarom ga je wielrennen bij Mystery Mountain?

De discipline wielrennen is by far de populairste discipline bij Mystery Mountain. Ieder jaar weer trotseert een grote groep fietsers het uitgestrekte asfalt richting de top. Het geeft een kick om je verzet te testen en je pedalen rond te trappen wanneer je één van Europa’s mooiste bergen beklimt. Deze uitdaging vraagt het uiterste van je, maar is net zo gezellig als je zondagsritje met de mannen (of vrouwen).

Hoe bereid ik mij voor

Beklim de Utrechtse heuvelrug, ga naar Limburg, de Ardennen of boek dit jaar een leuke vakantie naar Frankrijk of Oostenrijk en neem de fiets mee. Ter voorbereiding op de Mystery Mountain kun je maar beter al wat hoogtemeters in de benen hebben en geoefend hebben met afdalen, want ook dat moet je niet onderschatten. Zorg dat je fiets helemaal in orde is, neem een extra binnenband mee, energiegelletjes voor onderweg, zet je Strava aan en je bent klaar voor 100 km klim- en daalplezier!

Sluit je aan?

Meld je aan als individu of start een team met je fietsclub.

Of ga je toch iets anders proberen?