Voor wie een doel zoekt om weer te gaan hardlopen of voor wie de halve marathon zelfs geen uitdaging meer is, moet eens wat kilometerwerk bergop proberen. De discipline hardlopen bij Mystery Mountain is één van de mooiste beproevingen richting de top, maar wordt beloond met een boost aan endorfine en prachtige vergezichten.

15 km tot een halve marathon bergop hardlopen is een applaus waard. Het geeft een kick om hardlopend vele stijgingspercentages te trotseren en ondertussen, als je uit je zone bent, te genieten van de uitzichten die langs je heen glijden. Je tijd naar boven wordt niet gemeten en het is absoluut geen race, maar als jij als eerste boven wil zijn, houden we je niet tegen.

Eerdere beproevingen

Pico Veleta

Afstand: 10 km of 21 km bergop
Hoogtemeters: 1200 hm

Er werd gestart op 1500 meter, wat invloed had op je vermogen. Maar tijdens de tocht naar boven werden we getrakteerd op een waanzinnig uitzicht.

Mont Ventoux

Afstand: 15 km of 21 km
Hoogtemeters: 1542 hm

De start van de 21 km vond plaats in het dorpje aan de voet van de berg. De eerste paar kilometer werd er over het asfalt in bosrijk gebied gerend, kreeg je soms hellingen van 17% voorgeschoteld, waarna pittige kilometers en veel wind volgden.

Waarom hardlopen tijdens de Mystery Moutain?

Voor diegenen die altijd vertrouwen op de ‘benenwagen’ en onderweg ook af en toe willen genieten van de mooie uitzichten. Voor diegene die graag een nóg grotere uitdaging wil dan hardlopen in het vlakke Nederland. Hardlopen is een toegankelijke discipline. Het enige wat je nodig hebt is een paar schoenen en you’re good to go! Het vergt natuurlijk wel wat training, maar ieder kan en mag op zijn of haar eigen tempo lopen wat het toegankelijk maakt voor vele niveaus. Ook is er nog een keuze in de afstand die je gaat afleggen. 

In tegenstelling tot een gewone race waar wandelen ‘not done’ is, zal je een van de eerste zijn bij Mystery Mountain die de gehele route hardlopend aflegt. Gaat wandelen sneller dan lopen? Spaar je energie en ga voor de “easy way”. 

Dit staat je te wachten

Je kiest voor een geasfalteerde route van minimaal 10 km tot een halve marathon bergop. Dit doe je geheel op eigen tempo, want zoals gezegd: het is geen wedstrijd. Je gaat lekker omhoog lopen en krijgt flink wat hoogtemeters en stijgingspercentages voor je kiezen, maar vergeet vooral niet af en toe om je heen te kijken en te genieten. Eenmaal de top bereikt ben je klaar met je beproeving, zet je je Strava uit of ga je door voor de marathon? Je bent niet de eerste die dezelfde afstand ook nog eens naar beneden aflegt.

Hardlopen in het kort

Hoe bereid ik mij voor?

Het hardlopen is misschien wel de zwaarste beproeving bij Mystery Mountain. Je kunt niet ongetraind de berg op. Zorg dat je een basisconditie opbouwt tot aan 11 weken vooraf, dan hebben wij voor de laatste 2 tot 3 maanden nog een schema voor je klaarliggen. Met goede training, goede hardloopschoenen en een paar hardloopgelletjes bij de hand ben je klaar om te gaan.

Sluit je aan?

Meld je aan als individu of start een team met hardlopers.

Of ga je toch iets anders proberen?