• Contact
  • Inschrijven MM23
  • Inloggen
  • nl Nederlands

Benieuwd wat je te wachten staat? We hebben alle uitdagingen voor je op een rij gezet!

Met speciale dank aan onze partner Sunhillcycling die alle routes voor ons heeft uitgezet en jullie ook mee zullen begeleiden tijdens Mystery Mountain 2022.

WIELRENNEN

Uitdaging: 100 km – 2740 hm 

Download hier het wielren GPX bestand.

Jij gaat de Pico Veleta beklimmen! Vanuit het hotel in Granada rij je in 10 km naar de voet van de berg in het dorp Pinos Genil. Daar start de klim op 774 hoogte en fiets je naar te top van de Pico Veleta op maar liefst 3.396 hoogte. Op 14 en 32 km is er verzorging aanwezig. 

De laatste 10 km naar de top is autovrij. Hoe dichter bij de top, hoe slechter de weg. Pas goed op en neem anders je fiets bij de hand en loop de laatste meters. Het uitzicht is spectaculair, dit mag je niet missen.

Let op met de afdaling, rij op je gemakje naar beneden. Je hebt alle tijd!

Tip: Leg een stevige buitenband op fiets, zeker voor de laatste 11 km is dit echt noodzakelijk.

wielrennen icoon
Deze discipline wordt gesponsord door:

HIKEN

Uitdaging: 14 km – 1129hm – 5,5 uur 

Download hier het GPX bestand voor de hikers route.
Download hier de trainingsrit vrijdag

Met de bus wordt je afgezet op het startpunt van de hike in het dorp Sierra Nevada. Vanuit hier hebben we een hike voor je in petto van zo’n 14 km. Het is een pittige hike naar de top van de Pico Veleta en vanuit daar daal je rustig af naar de grote verzorgingspost. Tijdens de hike word je begeleid door twee gidsen.

Bekijk hier de route

Ga goed voorbereid op pad!
De hike die je te wachten staat tijdens Mystery Mountain is pittig door de hoogte, steile hellingen en wind. Een goede voorbereiding is nodig. Neem een rugzak mee met min. 2 liter water. Goede bergschoenen zijn een vereiste, gymschoenen zijn echt niet voldoende bij het lopen over de rotsen en de losse keien. Bescherm jezelf goed tegen de zon tijdens de hike en neem UV-werende maatregelen.

hiken kleur
Deze discipline wordt gesponsord door:

MOUNTAINBIKEN

Uitdaging: 82 km – 2.243hm

Download hier het MTB GPX bestand.

Onverhard naar de top! Wat een hoogtemeters ga jij overwinnen tijdens deze tocht. Onder begeleiding van twee gidsen gaan jullie de uitdaging aan. Jullie starten in Capileira en fietsen onverhard naar de top. Afdalen gaat via de weg, via de andere zijde van de berg, naar Granada.

MTB kleur1
Deze discipline wordt gesponsord door:

HARDLOPEN

It’s up to you: 

Eén ding is zeker, iedereen wil naar de top!

#1 31 km 
We zetten je 21 km voor de top af en je loopt naar de top. Dan is de uitdaging 21 km punt naar de top en vanaf de top naar beneden wandelen.

#2 20 km
Je start op het 32 km punt en loopt naar de top en de andere 10 km daal je af. Aan jou om dit wandelen of in tempo te doen. 

Tijdens de klim zal een begeleider met elektrische fiets en een begeleider met auto (tot 32 km punt) jullie verzorgen. 

hardlopen kleur
Deze discipline wordt gesponsord door:

Mystery Mountain sportshirt

In 2022 verschijnen we nog één keer met ons jubileumshirt aan de start. Alle nieuwe deelnemers ontvangen dit gave shirt. Een zwarte broek staat het mooiste onder dit shirt.

Laten we bij de start met zijn allen oranje kleuren! 

VERZORGINGSPOSTEN

Waar kan je onze begeleiders vinden tijdens Mystery Mountain.

Post 1: na 14 km klimmen
Post 2:
na 32 km klimmen, 10 km voor de top. Dit is onze centrale verzoringspost. Neem je rust, neem iets te drinken en eten en dan op naar de top of daal vanuit hier voorzichtig naar het hotel.

Top Pico Veleta: geniet hier van jouw behaalde prestatie, kom even rustig bij en daal rustig af naar de centrale verzorgingspost.

JOUW TAS OP DE TOP

Op de berg kun je een eigen tas laten wegzetten bij de centrale verzorgingspost 2. Geef je tas op vrijdagavond tijdens de briefing aan de organisatie, zodat zij hem mee de berg op kunnen nemen.

Goede (wielren-) kleding is van groot belang, zeker in de bergen. Een goed water-/winddicht jack is aan te raden voor alle deelnemers. 

RESERVE MATERIALEN

Neem in je zadeltasje twee nieuwe binnenbanden en een pompje mee. Wij zorgen voor voldoende binnen- en buitenbanden indien je voor de start onverwachts pech hebt.

Meenemen: stevige buitenbanden en extra binnenband en windjack

Energydrank en repen

Neem zelf voldoende voorraad van jouw eigen merk energydrank en repen mee uit Nederland.

Hikers

Zorg voor een rugzak met voldoende eten en drinken om de hike door te komen. Neem ook een regenjas of hoed/pet mee.

Snel navigeren naar: