• Contact
  • Inschrijven MM23
  • Inloggen
  • nl Nederlands

Granada is een feest voor de zintuigen. De combinatie van Moorse en Spaanse elementen zorgen voor een fascinerende omgeving. Granada is de stad van fiesta en flamenco, maar ook van het Moorse Alhambra, een bestemming op zich!

LET OP: Zorg dat je zondag 11 september om 14.00 uur weer terug bent in het hotel voor de lunch!

#1 Bezoek het prachtige Alhambra

Als er iets is wat je zeker moet doen in Granada is het wel het indrukwekkende Alhambra bezoeken. Sterker nog, reserveer hier je ticket. Per dag mogen er namelijk maar een beperkt aantal personen de paleizen van het Alhambra betreden, dus op tijd kaartjes bestellen is een must. Het Alhambra is het meest bezochte monument van Spanje. Het is een enorm complex van maar liefst 140.000 m² vol mooie tuinen, torens en paleizen. Je kunt je hier prima een aantal uur vermaken!

#2 Relax in het park van Carmen de los Martires

Op loopafstand van het Alhambra ligt Carmen de los Martires, een prachtig park van maar liefst 7 hectare waar je heerlijk kunt wandelen, relaxen of picknicken. Dit park is een oase van rust, op wat pauwen en eenden na. In het park vind je ook een oud paleis in dezelfde bouwstijl als het Alhambra. Mocht je dus geen kaartjes voor het Alhambra kunnen bemachtigen, dan is dit een mooi alternatief en helemaal gratis te bezoeken.

#3 Geniet van het uitzicht vanaf Mirador de San Nicolas

Het bekendste uitzichtpunt van Granada is de Mirador de San Nicolas. Ondanks dat het vrij druk kan zijn bij Mirador de San Nicolas. Dit gezellige plein ligt op een heuvel tegenover het Alhambra, waardoor je vanaf hier het allerbeste uitzicht hebt op het hele complex van het Alhambra. Zeker rond zonsondergang, wanneer het Alhambra een rode gloed krijgt door de ondergaande zon, is het hier prachtig. Net onder het uitzichtpunt vind je Helados San Nicholas, een ijssalon waar je het lekkerste zelfgemaakte ijs van Granada kunt proeven.

#4 Bezoek de wijken Albaicín en Sacromonte

Op de heuvels tegenover het Alhambra liggen twee bijzondere wijken: Albaicín en Sacromonte. Albaicín is een oude Moorse wijk die bestaat uit een doolhof van smalle straatjes en pleintjes vol witte huisjes. Het is heerlijk om hier een middagje rond te dwalen en neer te strijken in een van de zogenaamde teterias, de typisch kenmerkende Arabische theehuisjes in de wijk. Ook het aangrenzende Sacromonte, de historische zigeunerwijk van de stad, is absoluut de moeite waard. Geniet hier van een traditionele Flamencoshow bij Jardines de Zoraya of bezoek de 17e eeuwse Abdij van Sacromonte.

#5 Ga shoppen in de Alcaicería en Calle Calderería Nueva

Wanneer je op zoek bent naar mooie souvenirs moet je zeker de Alcaicería bezoeken. Deze grote overdekte bazaar ligt vlakbij Plaza de Bib-Rambla, één van de grootste en bekendste pleinen van de stad. Vroeger was de Alcaicería een zijdemarkt, maar tegenwoordig heeft het meer weg van een Arabische souk. In de smalle straatjes van de Alcaicería vind je overal gezellige souvenirwinkeltjes. Een andere aanrader voor mooie souvenirs is de Calle Calderería Nueva. Wanneer je door deze straat loopt, voelt het haast alsof je in Marokko bent. De hele straat zit vol met kleine winkeltjes vol handgemaakte producten en je kunt in verschillende zaakjes een lekker kopje Marokkaanse thee drinken.

#6 Bewonder de kathedraal van Granada

De kathedraal van Granada is naast het Alhambra één van de meest indrukwekkende bouwwerken van de stad. Het duurde maar liefst 181 jaar voordat de bouw van deze enorme kathedraal voltooid was. De kathedraal bestaat uit verschillende bouwstijlen en staat bekend als praalstuk uit zowel de Spaanse Renaissance als de barokke architectuur. Neem ook een kijkje aan de binnenkant, het interieur schijnt minstens zo indrukwekkend te zijn als de buitenkant.

Snel navigeren naar: