Geld inzamelen

Hoe krijg je je geld bij elkaar?

Geld inzamelen voor Mystery Mountain is voor veel mensen toch wel een dingetje. Toch blijkt het in de praktijk vaak wel mee te vallen om het bedrag bij elkaar te krijgen. De meeste deelnemers hebben vaak een veel hoger bedrag opgehaald dan de minimale inbreng van € 1.250,-! Je moet er natuurlijk wel wat voor doen en dat gaat je zeker lukken met onze tips. Op Instagram <LINK> hebben we er al een aantal gegeven en in deze blog helpen we je met nóg meer handige tips. Kijk wat het beste bij jou past en je kunt aan de slag.

1. Vraag hulp aan lokale winkeliers
Vaak is er bijvoorbeeld in de supermarkt een mogelijk om bijvoorbeeld een maand de emballagebonnen te verzamelen voor jouw actie. Mooi meegenomen, want je hebt hier verder geen omkijken naar! Een andere mogelijkheid is om te vragen of er een product verkocht mag worden waarbij de volledige opbrengst óf een gedeelte daarvan naar jouw actie gaat. Dit kan ook iets zijn wat je zelf maakt, of iets in samenwerking met de winkelier.

2. Stel een leuk pakketje samen om te verkopen
Geld vragen is niet altijd makkelijk. Gelukkig hoeft dit ook niet. Je kunt bijvoorbeeld een leuk pakketje bier of wijn samen stellen om te verkopen. Je hoeft dan niet om geld te vragen, maar verkoopt iets voor het goede doel.

Mystery Bingo show
Taarten voor het goede doel

3. Maak gebruik van je sociale media en netwerk
Het beklimmen van een berg is een pittige uitdaging. Veel mensen zullen hier zeker bewondering voor hebben. Om zoveel mogelijk mensen in je netwerk te bereiken gebruik je jouw social media kanalen, e-mail en Whatsapp. Maak story’s over je trainingen, doe oproepjes, of deel je persoonlijke motivatie om mee te doen. 

Heb je een bijzondere actie op touw gezet en wil je dat wij hier aandacht aan besteden? Stuur ons wat foto’s en de inhoud van jouw actie en wij delen hem graag voor je op onze social media kanalen!

4. Organiseer een (sport)evenement of een les op je sportschool
Ook dit is een mooie manier om snel geld in te zamelen. Overleg met je coach en stel samen een les samen waarvoor mensen zich kunnen inschrijven voor een minimaal bedrag. Meer mag natuurlijk altijd. Wat ook goed werkt is bijvoorbeeld een fundraising diner of golf-dag waar mensen zich voor kunnen aanmelden. De ‘winst’ is voor jouw deelname!

Of organiseer gewoon spontaan een bingo of loterij met toffe prijzen die je gesponsord hebt gekregen van lokale winkeliers of zakelijke relaties. Er is genoeg te bedenken. Wees creatief!

5. Maak iets en verkoop het!
Heb je een verborgen talent zoals bijvoorbeeld haken, schilderen of taarten bakken? Zet je talent in om geld in te zamelen! Alles wat je maakt kun je verkopen met een leuke marge erop. Natuurlijk kun je ook veilingen organiseren en mensen laten bieden, het is maar net wat jij het leukste vindt. Omdat het voor het goede doel is zijn mensen vaak bereid wat meer te betalen. Dat wat je overhoudt is voor het goede doel! #simpel!