Terugblik

#MM17: TIMMELSJOCH, OOSTENRIJK 

Op zaterdag 9 September vond de derde editie van DESTIL Mystery Mountain plaats in Oostenrijk. Zo’n 55 deelnemers hebben de Timmelsjoch en Otztaler Gletscher beklommen voor het geode doel. In total is er een bedrag van € 78.288,00 opgehaald voor Orange Babies en de goede doelen van onze deelnemers.

Stichting Winnen doen we samen zet zich, door het organiseren van evenementen, voor het zesde jaar op rij in voor Orange Babies. Ook dit jaar gaat een deel van de bijdragen naar Orange Babies en een deel naar een door de deelnemers zelf gekozen goede doel. De deelnemers hebben gestreden voor: KWF Kankerbestrijding, Leontienhuis, Home of hope, Kika, Duchenne Heroes, Make a Memory, Villa pardoes, Only Friends, fonds gehandicaptensport, Cystic Fibrosis stichting, Diabetes Fonds, Ronald McDonald Kinderfonds, Stichting DaDa, Hospice Beverwijk, Stichting van het kind en Stichting overleven met alvleesklierkanker.

De gecombineerde inzet van alle deelnemers, begeleiders en sponsoren heeft er toe geleid dat een cheque ter waarde van € 78.288,00 kon worden overhandigd.

Wat Mystery Mountain uniek maakt, is dat de deelnemers tot kort voor vertrek niet weten welke berg zij gaan beklimmen. De enige informatie die de organisatie bekendmaakt, is dat de uitdaging vergelijkbaar is met het beklimmen van de Mont Ventoux 1, 2 of 3 keer. Maandenlang zijn de deelnemers dus in training voor het bedwingen van een voor hun nog onbekende berg. Tussentijds zijn zij middels informatieavonden op de hoogte gehouden van de laatste informatie, trainingstips en berichten vanuit de organisatie. Tijdens de gezamenlijke trainingen heeft iedereen zijn/haar niveau kunnen spiegelen.

Enkele dagen voor vertrek werd tijdens een informatiebijeenkomst bekendgemaakt wat de uitdaging van Mystery Mountain 2017 was. Na maandenlange training reisden zij af naar Sölden om de Timmelsjoch te bedwingen. Helaas was het weer niet goed genoeg om de top te bereiken, maar gelukkig was er genoeg uitdaging zoals het beklimmen van de Ötztaler Gletscherstrasse. Op donderdag 7 september werden de deelnemers, begeleiders en supporters ontvangen in Oostenrijk, Sölden en op 8 september gingen de hikers hun uitdaging aan. Op 9 september ging de uitdaging van start voor de hardlopers en wielrenners.

Herinnering #MM17

Bram Delmee fotografie heeft ook dit jaar ons evenement op een geweldige manier vastgelegd. Neem een kijkje en ga nog even terug naar Mystery Mountain 2017:

Dag van aankomst

Trainingsdag – uitdaging: hikers

MM17 uitdaging hardlopers

MM17 uitdaging wielrenners (1)

MM17 uitdaging wielrenners (2)

MM17 uitreiking cheque en afterparty by Spit Paslode

en nog even een terugblik voor onze hikers mogelijk gemaakt door Marc Pastoors.

MM17 door Ruurd van der Vegt – Hitachi

#MM16: PASSO DI STELVIO, ITALIE

 

Op zaterdag 10 september vond de tweed editie van DESTIL Mystery Mountain plaats. Tijdens dit sportieve evenement hebben 88 deelnemers de Passo del Stelvio bedwongen voor het goede doel. In totaal bracht dit een bedrag van € 115.325,00 op. Mystery Mountain is een evenement georganiseerd door Stichting Winnen doen we samen, de goede doelen stichting van het Tilburgse bedrijf DESTIL, met als doel geld in te zamelen voor het goede doel.

Stichting Winnen doen we samen zet zich al drie jaar in voor Orange Babies. Ook dit jaar gaat een deel van de bijdragen naar Orange Babies en een deel naar een door de deelnemers zelf gekozen goede doel. De deelnemers hebben gestreden voor: Only FriendsStichting Kinderen Kankervrij (KiKa)KWF Kankerbestrijding / Dutch Cancer SocietyPrinses Beatrix SpierfondsNationaal MS Fonds, Duchenne HeroesStichting van het KindVilla PardoesNederlandse Cystic Fibrosis Stichting (NCFS)Fonds Gehandicaptensport, EpilepsiefondsLook Good Feel BetterCliniClownsStepping Stone LiberiaRevalidatie voor kinderen in Sri Lanka – Home of Hope 4 all, Stichting DaDaDierentehuis Midden-HollandSimaviSOS Kinderdorpen, Spieren voor SpierenLazy Sonnie AfternoonRadboud Oncologie Fonds, The Ocean CleanupStichting GoalALS Nederland en Straatkinderen van Kathmandu.

 

De gecombineerde inzet van alle deelnemers, begeleiders en sponsoren heeft er toe geleid dat een cheque ter waarde van €115.325,00 kon worden overhandigd aan onze ambassadeurs Steven Rooks en Tim Coronel.

Wat Mystery Mountain uniek maakt, is dat de deelnemers tot kort voor vertrek niet wisten welke berg zij zouden gaan beklimmen. De enige informatie die bij hen bekend was, was dat de uitdaging vergelijkbaar is met het beklimmen van de Mont Ventoux 1, 2 of 3 keer. Maandenlang zijn de deelnemers dus in training geweest voor het bedwingen van een voor hun nog onbekende berg. Tussentijds zijn zij middels informatieavonden op de hoogte gehouden van de laatste informatie, trainingstips en berichten vanuit Orange Babies. Tijdens de gezamenlijke trainingen heeft iedereen zijn/haar niveau kunnen spiegelen.

 

Op maandagavond 5 september, enkele dagen voor vertrek werd tijdens een informatiebijeenkomst bekendgemaakt wat de uitdaging van Mystery Mountain 2016 was. Op donderdag 8 september werden de deelnemers, begeleiders en supporters ontvangen in Italië, Solda. Op 10 september ging de uitdaging van start, het beklimmen van de Passo del Stelvio. Voor elke discipline (wielrennen, mountainbike, hardlopen en hiking) is er een route op maat verzorgd.

Herinnering #MM16

Van 8 tot en met 11 september hebben we met alle deelnemers, begeleiders, supporters een geweldig sportief weekend beleefd. Enorme indrukken opgedaan van de Passo di Stelvio! Bekijk hier de foto’s:
MM16 – Bram Delmee Fotografie en film
MM16 – wielrennen
MM16 – hardlopen
MM16 – mountainbike
MM16 – hiken

#MM15: SELLA RONDA, ITALIE

 

Samen met 120 deelnemers, begeleiders en supporters hebben we zondag 20 september 2015 met elkaar gestreden voor Orange Babies en vele andere goede doelen. Er is een geweldig bedrag opgehaald: € 78.429,01.

Met dit geweldige bedrag kan Orange Babies 1.400 weeskinderenaan onderdak, voeding en scholing helpen!
MysteryMountain 2015 was in een woord: Fantastisch! Alles klopte: mooie locatie, mooie omgeving, goed weer en hele enthousiaste deelnemers en begeleiders. We zijn trots op het bij elkaar gebrachte bedrag voor de goede doelen van DESTIL MysteryMountain. Alle deelnemers, begeleiders en sponsoren bedankt voor jullie bijdrage!

Zoals je leest zijn er geweldige (persoonlijke) prestaties behaald op zondag 20 september! Ter afsluiting van deze mooie dag hebben we met z’n allen lekker gegeten en hebben we een cheque met een bedrag van € 78.429,01 bekend mogen maken. Dit bedrag gaat grotendeels naar Orange Babies en verschillende andere goede doelen.

VRIJDAG 18 SEPTEMBER
Mystery Mountain is een sportief avontuur op de fiets of lopend, ergens in Europa. Waar? Dat blijft een verrassing. Een dag voor MysteryMountain ontvingen alle deelnemers een SMS: De uitdaging voor 2015 = De Sella Ronda in Italië.

Vandaag reizen alle deelnemers af naar Italie. De organisatie is al eerder aangekomen om een aantal voorbereidingen te treffen. De weg Sella Ronda is geïnspecteerd, de trainingsronde is uitgezet, een schitterende tocht door de omgeving. Vanaf 15.00 uur arriveerden de gasten en in de loop van de avond was de gastenlijst compleet. Na een heerlijk avondmaal en een drankje is iedereen naar bed gegaan om zich voor te bereiden op de zaterdag.

ZATERDAG 19 SEPTEMBER
Vanmorgen om 7.30 uur was het ontbijt en maakte iedereen zich klaar voor de traingingsronde op de fiets of te voet. De dolomieten is een omgeving waar je geen genoeg van krijgt, een geweldige natuur. Na de training stond er een heerlijke lunch klaar. Zaterdagmiddag was er geen programma en kon iedereen zich rustig voorbereiden op de zondag. Even genieten van het schitterende weer in Italie. ’s Avonds stond er een stevige maaltijd voor ons klaar en konden wij ons voorbereiden op de grote dag.De DESTIL trailer is ‘s avonds al naar de topgereden, zodat alles op tijd klaar zou staan voor de eerste sporters.

ZONDAG 20 SEPTEMBER
Om 7.00 uur stond het ontbijt al klaar. De Hitachi VIP bus is zondagmorgen al vroeg naar de start/finishgereden. Rond 8.30 uur zijn we met z’n allen naar Corvara gereden naar de start/finish. Daar werd het startschot gegeven door Steven Rooks. Alle deelnemers hebben een handtekening gezet op het startdoek en om 9.00 uur zijn we met z’n allen gestart: fietsers, mountainbikers, hikers en hardlopers.

UITDAGINGEN
Wielrenners: 52 km – 1700 HM met Steven Rooks
Mountainbikers: 46 km – 2300 HM met Tim Coronel
Hardlopers: 23 km – 1500 HM
Hiking: Hiking 14 km – 939 HM

Herinnering #MM15

Van 18 tot en met 21 september hebben we met alle deelnemers, begeleiders, supporters een geweldig sportief weekend beleefd. Enorme indrukken opgedaan van de Dolomieten! Bekijk hier de foto’s:

https://mysterym.smugmug.com/
Fotoboek Cor Mooij
Foto’s Ruurd van der Vegt
Foto’s organisatie Mystery Mountain

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account